Agenda

Boekenweek!

De 86ste editie van de Boekenweek vindt plaats van zaterdag 29 mei tot en met zondag 6 juni en heeft als thema Tweestrijd. Het thema is volgens CPNB-directeur Eveline Aendekerk relevant in ons dagelijks leven: Zijn we immers niet elke dag in tweestrijd over wat we willen en wat we moeten en over wat we vinden en wat we doen?

 

Hanna Bervoets schrijft in 2021 het Boekenweekgeschenk. Het verhaal heet “Wat wij zagen”. Bij besteding van 15 euro aan Nederlandstalige boeken

krijgt  u het Boekenweekgeschenk cadeau.

 

Hanna Bervoets schreef zeven romans. In 2009 debuteerde zij met “Of Hoe Waarom”. In 2013 volgde de apocalyptische roman “Alles wat er was”, die werd genomineerd voor de Opzij Literatuurprijs. In 2014 verscheen de roman “Efter”, over een nabije toekomst waar men verliefdheid als psychische aandoening beschouwt. Welkom in het “Rijk der zieken” is Bervoets' meest recente roman.

 


Op dit moment staan er verder nog geen activiteiten in de winkel gepland. 


Boekenweek 2020

De Boekenweek is van 7 tot 15 maart, met het thema “Rebellen en dwarsliggers”. Annejet van der Zijl schrijft het Boekenweekgeschenk. U kent haar van “Sonny Boy”, “Bernhard” en “De Amerikaanse prinses”. Özcan Akyol schrijft komend jaar het Boekenweekessay. In Aalsmeer gaan we ook aan de slag met de Boekenweek.

 

Woensdagavond 4 maart, lezing van Peter Buwalda

“Otmars zonen” ligt bij menigeen op de te lezen of gelezen stapel, maar ook de toptitel “Bonita Avenue” zal u bekend zijn. Deze lezing organiseren wij samen met KCA en Bibliotheek Amstelland en vindt plaats in de Oude Veiling. U bent natuurlijk van harte welkom en kunt ter zijner tijd kaarten hiervoor in het Boekhuis kopen. 

 

Vrijdagavond 6 maart: Boekhuisbal.
Om de Boekenweek in te luiden organiseren wij ook dit jaar weer een Boekhuisbal, het beste Boekenweek-gerelateerde bal. En ja, ook beter dan het officiële Boekenbal! Waarom? Wij hebben verhalen over rebellen en dwarsliggers, een gemaskerd bal, een quiz, een welkomstspel en nog veel meer. 


Lezing: Klaas Wilting op 25 januari

In “De roerige jaren van een politiewoordvoerder” vertelt Klaas Wilting hoe hij in 1980 woordvoerder werd bij de Amsterdamse politie. Hier kwam hij midden in de schijnwerpers te staan, mede dankzij de zaak Heineken. Op zaterdag 25 januari komt hij in Boekhuis Aalsmeer langs voor een lezing. Van 14:00 tot 16:00 uur is de lezing in de winkel en kunt u het boek laten signeren. Zien we u dan?


Donderdag 21 november

Oorlog aan de overkant

In de roman ‘Oorlog aan de Overkant’ van Sanne Biesheuvel staat Dirk Biesheuvel centraal. Een Aalsmeerder in hart en nieren, die enkele jaren in Nederlands-Indië doorbracht. 

 

Het boek ‘Oorlog aan de Overkant’ vertelt het verhaal van Dirk, die als dienstplichtig soldaat van 20 jaar in 1946 werd uitgezonden naar toen nog Nederlands-Indië, waar hij als hospik te werk ging. De oorlog beleefde hij daardoor vanaf de achterkant: hij zag de verminkte slachtoffers, verzorgde de gewonden en kistte de gesneuvelden. Tijdens de twee politionele acties moest hij mee als ziekendrager en was zo ongewild getuige van agressie, martelingen en massamoorden. Door zijn oprechte interesse en vredelievende houding was hij echter graag gezien bij de inlandse bevolking en omdat hij vaak langere tijd op één plek verbleef mondden deze contacten meer dan eens uit in echte vriendschappen. 

 

Zijn dochter Sanne vond lang na de dood van haar vader drie dagboeken uit Indië. Ze maakte een reconstructie van dat verleden, van zijn oorlog aan de overkant. De belevenissen van een hospik in Indië / Indonesië. Op donderdag 21 november komt zij spreken over deze verhalen, kunt u het boek kopen en laten signeren en kunt u het gesprek met haar aangaan.

 

De winkel is geopend vanaf 18:45 uur en om 19:00 uur begint het verhaal van Sanne Biesheuvel. Aanmelden is niet verplicht maar wel gewenst: info@boekhuisaalsmeer.nl of bel even naar 324454.


Zet alvast in uw agenda: Jólabókaflóđ 

Joola-bokka-wat? Jólabókaflóđ is de traditie in IJsland om op kerstavond elkaar boeken en chocolade cadeau te geven, en dan hop, naar bed! Geef eens boek cadeau! Aan jezelf, je geliefde of aan de buurvrouw. Doe daar dan lekkere chocola bij. Dan heb je de traditie uit IJsland te pakken: Jólabókaflód!

 

Op 12 december gaan de deuren open, van 19:30 uur tot 21:30 uur. De Wereldwinkel is aanwezig met de lekkerste en fairste chocolade van de wereld, (h)eerlijk! En wij verzorgen allerlei boek-activiteiten. De kerstman is er, en wie durft er op zijn schoot een liedje te zingen? Of doe iets ludieks en win een tegoedbon voor een exemplaar van zevende zus “Zon”. Doe mee aan de kerstquiz en win een boekenpakket. En wat dacht u van cadeautips, bijvoorbeeld hét beste kookboek? Dat is nog paar het topje van de ijsberg, dus laat de sneeuw maar komen, wij zijn klaar voor IJslands genieten! 

 


AMAZING!

Kom op 23 mei naar de muzikale lezing van de Amazing Stroopwafels in Boekhuis Aalsmeer. Merlijn en Wim Kerkhof presenteren "Oude Maasweg kwart voor drie". En kom voor die tijd het boek halen zodat je je kan voorbereiden op deze amazing lezing!


Kinderboekenweek van 2 t/m 13 oktober

Kinderboeken over voertuigen staan centraal in de Kinderboekenweek 2019, die loopt van woensdag 2 tot en met zondag 13 oktober 2019. De auteur van het Kinderboekenweekgeschenk is Anna Woltz. De makers van het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2019 zijn astronaut André Kuipers en illustrator Natascha Stenvert.