Agenda

In de maanden januari en februari vindt u achterin de winkel heel veel boeken met 50% korting. Literatuur, Young Adult, kinderboeken, sportboeken, dagboeken, en nog veel meer! Kom gerust even langs om te kijken of er wat voor u bij zit!


Nationale Voorleesdagen van 23 januari t/m 2 februari

Het boek van de voorleesdagen is "Een huis voor Harry". Harry gaat liever niet naar buiten, binnen is het veiliger. Tot Vera hem vraagt om tikkertje te spelen. Dat wil hij wel. Maar hij raakt haar kwijt. Hij weet niet meer waar hij is. Hoe vindt hij de weg terug naar huis? Leo Timmers bedacht voor zijn nieuwste prentenboek een uiterst aaibaar hoofdpersonage: de dikke kater Harry met het kleine hartje, die op zoek moet naar een nieuw huis. Speciaal voor De Nationale Voorleesdagen komt het Prentenboek van het Jaar uit in een mini-editie voor € 5,25 inclusief app.

Geef dit boek een huis!


Maand van spiritualiteit

Jaarlijks vindt van half januari tot en met half februari de Maand van de Spiritualiteit plaats. De Maand sluit aan bij de behoefte aan inspiratie en zingeving in het leven. Spiritualiteit kan heel concreet evenwicht, voeding en richting geven in een complexe wereld. Richting voor een betere omgang met de medemens, onze leefomgeving en onze planeet. Door met aandacht voor wat er écht toe doet te leven, door bewuster te werken en met anderen om te gaan, vinden we balans, kan het leven gaan bruisen en leven we met ‘hartstocht’.


Poëzieweek van 31 januari t/m 6 februari

De Vlaamse romancier, dichter, theaterauteur en performer Tom Lanoye dicht het Poëziegeschenk 2019: zijn nieuwste dichtbundel Vrij — wij? Tijdens de Poëzieweek van 31 januari t/m 6 februari 2019 krijgt u het cadeau bij aankoop van € 12,50 aan poëzie.

 

Het thema van de Poëzieweek 2019 is Vrijheid. Lanoye schreef alvast het gedicht Zonder handen, zonder tanden, dat tevens het motto is van de Poëzieweek. Het eerste deel luidt:

Geen woord zo vrij als vrij

Het weert wat men verbiedt

Smetvrij, vetvrij. Kogelvrij

Maar wat is dan ‘gastvrij’?

(Ontdaan van vreemdelingenwaan?)

En vogelvrij: een doel, een straf?

Of een verzuchting op een graf?

Hier ligt hij: Eindelijk vrij.


Zondag 3 maart, lezing Dolores Thijs over haar nieuwe roman – De Poolse Soldaat

Als de jonge Dolores in verwachting is van haar eerste kind, onthult haar moeder een geheim: haar vader is haar vader niet. Opgevoed door de Vlaamse communistische journalist Maarten, blijkt haar echte vader een Poolse bevrijder, Michał. Twee mannen, verbonden door hun liefde voor dezelfde vrouw: Julia. Maar hun werelden hadden niet verder uit elkaar kunnen liggen. Terwijl Maarten tot aan zijn dood, net voor de val van de Berlijnse Muur, in zijn westerse cocon blijft vasthouden aan de marxistische theorie, ondervindt Michał in Polen dagelijks de realiteit van het communistisch 'paradijs' aan den lijve.

Voor Dolores betekent dit het begin van een lange zoektocht, die uitmondt in een fascinerende reis door de Europese geschiedenis. Via het Internationale Rode Kruis weet zij met haar biologische vader in contact te komen en een emotionele ontmoeting volgt. Stukje bij beetje vertelt hij haar hun hele familiegeschiedenis, die teruggaat op de Tataren, de Mongolen en de Kozakken. En opeens worden alle vraagtekens uit haar jeugd uitroeptekens. Op beeldende, meeslepende wijze vertelt Dolores Thijs over haar 'dubbele' afkomst, van het Vlaamse platteland tot aan de Russische toendra. De Poolse soldaat is een onvergetelijk verhaal over identiteit en de invloed van afkomst en opvoeding in de Europese twintigste eeuw.


Vrijdag 22 maart 
Een speciale boekenavond voor vrouwen in Boekhuis Aalsmeer. Noteer de datum alvast in de agenda. Meer informatie volgt.


Boekenweek van 23 t/m 31 maart

Het thema van de 84e Boekenweek, die van zaterdag 23 tot en met zondag 31 maart 2019 plaatsvindt, is De moeder de vrouw. De Boekenweek viert het boek, en in 2019 vieren we boeken over moederschap in het bijzonder. Iedereen heeft een moeder, hartverwarmend en zorgzaam, streng of afwezig. Fictie en non fictie brachten vele markante moeders voort: via dochters en zonen die schrijven over hun moeder, moeders die schrijven over het moederschap.

 


Lezing Nelleke Noordervliet op donderdag 29 maart

In het kader van de Boekenweek (23-31 maart) geeft schrijfster Nelleke Noordervliet op donderdag 29 maart 2019 in de Oude Veiling in Aalsmeer een lezing. De avond wordt georganiseerd door de Bibliotheek Amstelland in nauwe samenwerking met  KCA en Boekhuis Aalsmeer. Meer informatie volgt. 


Kinderboekenweek van 2 t/m 13 oktober

Kinderboeken over voertuigen staan centraal in de Kinderboekenweek 2019, die loopt van woensdag 2 tot en met zondag 13 oktober 2019. De auteur van het Kinderboekenweekgeschenk is Anna Woltz. De makers van het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2019 zijn astronaut André Kuipers en illustrator Natascha Stenvert.