Agenda

Maandag 12 maart: Lezing Hans Dorrestijn.

In het kader van de Boekenweek 2018 met als thema 'natuur' heeft de Bibliotheek samen met Stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer en Boekhuis Aalsmeer Hans Dorrestijn uitgenodigd om te komen vertellen over zijn geluk als vogelaar.

 

In de kerk van de Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer geeft Dorrestijn een vogellezing, waarin hij put uit de verhalen die eerder zijn verschenen in boekvorm (Dorrestijns vogelgids, Dorrestijns Natuurgids, Dudeljo!; de mooiste vogelverhalen die zijn verzameld in het boek ‘Dorrestijns Volkomen Vogelgids’). Een literaire en humoristische vertelling over zijn belevenissen in de natuur, vogels kijken en vogelaars, die garant staat voor een heerlijk avondje uit. Uiteraard zijn de dames van Boekhuis Aalsmeer met een verkooptafel vol boeken. 

 

Hans Dorrestijn heeft een omvangrijk oeuvre opgebouwd. Er verschenen al meer dan veertig boeken van zijn hand. Daarnaast schreef hij alleen en samen met anderen vele theaterprogramma's, waarvoor hij in 2003 een Gouden Harp ontving voor zijn gehele oeuvre. Ook met de televisieserie Baardmannetjes over vogels en andere dieren, welke hij samen met Nico de Haan maakte, bereikte hij een groot publiek. In september 2015 wordt Hans' boek De Italiaanse chauffeuse genomineerd voor de Jan Wolkers Prijs 2015; voor het beste Nederlandse natuurboek!. 

 

Maandag 12 maart van 20:15 tot 22:00 | Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer

Kosten: €12,50 (leden Bibliotheek) | €15 (niet-leden).

Zaterdag 28 oktober: Lars van der Werf

Lars van de Werf (Rotterdam, 1987) reist door Nederland met zijn typemachine. Op zaterdag 28 oktober strijkt hij neer in het Boekhuis, waar iedere bezoeker aan het eind van de dag naar huis kan gaan met een persoonlijk versje van Lars. Lars is een jongeman met een baard die graag versjes schrijft en voornamelijk naar bluesmuziek luistert. Zijn versjes gaan over al die meisjes die niet bij hem willen blijven, alle dieren die om hem heen stappen en de onvermijdelijke seizoensveranderingen. In 2014 verscheen zijn bundel Versjes van Lars en in 2016 volgde Heb lief. Daarnaast verscheen Heb je vrienden lief: een vriendenboek voor volwassenen met de mooiste vragen en versjes van Lars!

 


Kinderboekenweek van 4 t/m 14 oktober

Kinderboeken met griezels en engerds staan centraal in de Kinderboekenweek 2017. De auteur van het Kinderboekenweekgeschenk is Janneke Schotveld, bekend van o.a. de populaire kinderboekenreeks Superjuffie. Het thema is: Griezelen. Onder het motto: Gruwelijk eng! De auteurs van het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2017 zijn illustrator Martijn van der Linden en schrijfster Maranke Rinck. Zij werkten eerder samen aan de Prentenboeken Memorykonijn en Tangramkat (Lemniscaat).