Agenda

Maart is het de tijd van de Boekenweek! De mooiste week van het jaar! Nu echter… moeten we nog eventjes wachten. Van 9 april tot 18 april mogen we dan eindelijk los. Dit jaar is het thema “De eerste liefde”. 

 

Noteer in je agenda: Boekhuisbal!

We trappen de week af op vrijdag 8 april 2022 met ons eigen Boekhuisbal. Van 19.30 tot 21.00 uur is de winkel jullie balzaal, is er een spel, een puzzel, leuke prijzen, sprekers en hopelijk goede muziek. Voor die muziek vragen we nu tips: wat is jouw favoriete liefdeslied? Of liefdesverdrietlied? Van Mahler tot Billy Eilish, van Cher tot Snelle. Wij willen horen graag van jullie! 

 

Boekenweekgeschenk en -essay

Ilja Leonard Pfeijffer schrijft het Boekenweekgeschenk, Marieke Lucas Rijneveld het essay. De 87ste Boekenweek is een ode aan de eerste liefde. Een eerste liefde overspoelt je met gevoelens en verlangens die je eerder nog niet kende. Een nieuwe wereld vol behoeften, driften en onzekerheden openbaart zich. Om woorden te geven aan dat warme gevoel, aan die verwarring en heimwee, wenden we ons telkens weer tot de dichters en de schrijvers.

 

Deze keer dus Ilja Leonard en Marieke Lucas. Wat hebben zij te zeggen over dit onderwerp? Het Boekenweekgeschenk krijg je bij besteding van €15,-. Het Boekenweekessay ligt voor € 5 in de winkel.